Az Európai Szolidaritási Testület az Európai Unió új programja, amely az Európai Önkéntes Szolgálatot és az Erasmus+ önkéntességet váltotta fel. Célja a szolidaritás előmozdítása az európai társadalomban, amit úgy kíván elérni, hogy a fiatalokat és a szervezeteket könnyen hozzáférhető és magas színvonalú, a szolidaritást előtérbe helyező tevékenységekbe vonja be.



Európai Szolidaritási Testület 

A Testület 2018-2020-as, 375,6 millió eurós költségvetésével változatos lehetőségeket biztosít szervezetek és fiatal felnőttek
számára:

 

Hogyan működik?

A 17-30 év közötti érdeklődőknek és a szervezeteknek az Európai Szolidaritási Testület portálján kell regisztrálniuk. A honlap adatbázisában szereplő szervezetek a 18-30 éves fiatalokat hívhatják meg a projektjeikben való részvételre, lehetőségeiket pedig a portálon is közzé tehetik, hogy azokra a fiatalok közvetlenül jelentkezhessenek.

 

Fiataloknak

Szeretnél változást hozni? Élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodni, miközben új emberekkel ismerkedsz meg? Jelentkezz az Európai Szolidaritási Testület programjaira! A programokat az Európai Unió támogatja azzal a céllal, hogy Európában megerősödjön a szolidaritás és csökkenjen a fiatalok között a munkanélküliség. Választhatsz önkéntesség, munkavállalás és gyakornoki tevékenység közül, vagy megvalósíthatod a saját szolidaritási projekted!

További információ fiataloknak >>

 

Szervezetnek

Az Európai Szolidaritási Testület lehetővé teszi, hogy intézmények és szervezetek fiatal, elkötelezett emberekkel dolgozzanak együtt, akár hazai, akár nemzetközi szinten. A Testületben megvalósítható projekttípusok révén a szervezetek és az intézmények a helyi kihívásokra kereshetnek megoldást a szolidaritás nevében, a helyi közösségek és az emberek számára egyaránt előnyös módon.

További információ szervezeteknek >>

 

Pályázat típusok

Utolsó módosítás: 2022.02.16.

Európai Szolidaritási Testület - Önkéntes projektek

Következő határidő:

Az Európai Szolidaritási Testület önkéntes projektjei lehetővé teszik, hogy szervezetek fiatal, elkötelezett emberekkel dolgozzanak együtt, akár hazai, akár nemzetközi szinten. A szervezetek és az intézmények a helyi kihívásokra kereshetnek megoldást a szolidaritás nevében, a helyi közösségek és az emberek számára egyaránt előnyös módon.

Részletek

Európai Szolidaritási Testület - Szolidaritási projektek

Következő határidő:

Szolidaritási projekteket az Európai Szolidaritási Testület portálján regisztrált legalább öt fiatal által alkotott csoport valósíthat meg azzal a céllal, hogy közösségükben a legfontosabb kihívásokra reagáljanak. Szolidaritási projektekben szervezetek befogadó szervezetként vállalhatnak szerepet.

Részletek