30 fiatalt hallgatott meg a Pannónia Tehetségprogram Ösztöndíj felvételi bizottsága

2024.08.23.

Hír | Felsőoktatás

A jelentkezési időszakban összesen 77 fiatal nyújtott be pályázatot, közülük a 30 legmagasabb pontszámot elért tanuló vett részt az interjúkon.

Augusztus 5. és 10. között került sor a Pannónia Tehetségprogram Ösztöndíj felvételi meghallgatására. Az Értékelő Bizottság tagjai között Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter, valamint Bodrogi Richárd, a Tempus Közalapítvány főigazgatója is személyesen hallgatták meg a pályázókat, figyelembe véve a logikai, szövegalkotási, érveléstechnikai, valamint közösségépítési készségeiket.

A 30 tehetség összesen 400 millió forintra pályázott, ami magában foglalja a tandíjukat, valamint egyéb költségeiket is. Az ösztöndíjprogram célja a legkiemelkedőbb tehetségek anyagi és szakmai támogatása különösen a STEM+, azaz a természettudományi, műszaki, informatikai, agrár, orvos- és egészségtudományi képzési területeken.

A pályázók által megjelölt célintézmények között a University of Cambridge és az Imperial College London bizonyult a legnépszerűbbnek.

Pannónia Tehetségprogram Ösztöndíj meghallgatás

Pannónia Tehetségprogram Ösztöndíj meghallgatás

Pannónia Tehetségprogram Ösztöndíj meghallgatás

Fotók: Cser Dániel

Utolsó módosítás: 2024.08.29.